en de psychologie van hechting

Een warme band met God

En hoe de psychologie van gehechtheid je hierbij kan helpen

Een warme band met God biedt een psychologisch perspectief op de relatie met God. De rol die hechting daarbij speelt en de invloed daarvan op het geloofsleven worden besproken. Je leert hoe je negatieve verwachtingen van God kunt ombuigen naar een eerlijke en kwetsbare manier van omgaan met Hem. Een uniek boek over de manier waarop de psychologie van gehechtheid je kan helpen bij het opbouwen van warme band met God.

prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker
prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker
rector Kennisinstituut christelijke ggz (Eleos/ De Hoop) en bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie (Vrije Universiteit)
Lees verder
Wat een heerlijk boek is dit! Mieke verbindt psychologische theorie met geloven en doet dat op een hele heldere, persoonlijke en warme manier. Zo ontdek je hoe je eigen psychologische geschiedenis doorwerkt in je relatie met God en krijg je handvatten om anders te gaan kijken en gaan voelen. Warm aanbevolen!
Esther te Voortwis
Esther te Voortwis
Lees verder
Een prachtig opgebouwd boek! Mieke weet je op persoonlijke wijze mee te nemen in haar ontdekkingstocht naar God als hechtingsfiguur. De warme toon waarop zij schrijft ontroerde mij en nodigde mij uit mijn relatie met God verder te onderzoeken. Haar praktische tips en zijn daarbij super handig.
Vorige
Volgende

Bekijk hier meer verdiepingsvideos

Op zoek naar meer verdieping over hechting of hechting aan God? Je vindt het bij hechtingstheorie en hechting aan God. Hier vindt je ook het verdiepend materiaal waar ik naar verwijs in mijn debuutboek (video’s, boekentips en artikelen).

Hechtingstheorie

Hechtingstheorie

... en je relatie met God